Resepi

Resepi Kek Marble Jelita

Hi Semua, kek marble jelita yang menjadi kegilaan ramai sekarang ini memang Che Nom agak lambat share resepi ini dengan anda semua. Sebabnya Che Nom ambil masa yang lama untuk test kek ini, dan banyak sesi kegagalan yang tejadi dan setiap kali bakar tu Che Nom belajar sesuatu, catit nota dan benda-benda penting untuk di…

Resepi

Resepi Ayam Geprek

Hi Semua, Che Nom nak masak menu mudah harini tp sangat menarik iaitu ayam geprek, inspirasi dari masakan negara jiran iaitu Indonesia. Sedap sangat hidangan ni…..Ayam tu kita goreng dulu dalam salutan tepung smpai garing kemudian kita tumbuk dan salut dengan sambal pedas. Ada sedikit persamaan dengan ayam penyet, tapi cara penyediaan lebih mudah dan…

Resepi

Resepi Ayam Mentega Telur Masin

Hi Semua, kali ni kita berbalik kepada menu ayam pulak. Che Nom nak masak Ayam Mentega Telur Masin, atau Salted Egg Butter Chicken. Resepi ni kira macam butter chicken jugak..tapi versi yang lain sikit sebab kita letak telur masin. Jadi hasilnya ialah ayam rangup dan lemak masin secukup rasa, tapi tak terlalu masin sebab kita…

Resepi

Resepi Daging Goreng Kunyit

Resepi Daging Goreng Kunyit, resepi mudah kegemaran Che Nom sekeluarga. Dalam resepi ini, bukan hanya serbuk kunyit yang dimasukkan, tapi Che Nom tambah juga serbuk ketumbar dan serbuk jintan putih. Dengan tambahan bahan-bahan tersebut, rasa daging akan lebih sedap dan wangi apabila digoreng nanti hasil daripada gabungan serbuk-serbuk rempah tersebut. Tapi jangan susah hati, kalau…

Resepi

Resepi Mee Bandung Sempoi

Hi Semua, kali ni Che Nom nk share resepi mee bandung yang mudah. Memang biasa ada dijual di sesetengah restoran. Cara masak mee bandung ni berbeza, tak sama ye dengan mee bandung muar. Resepi ni lebih kepada one pot meal, maksudnya kita masuk semua sekali, kalau nak makan ramai-ramai dengan family atau kawan-kawan. Memang sesuai…